Rörelserummet/Dansrummet

Barn får leka med mjuka bollar. Lek och dans, yoga, pingis eller filmvisning är exempel på andra verksamheter som är välkomna i rörelserummet. Pingisrack och pingisbollar finns i en korg i syrummet, som ligger precis bredvid rörelserummet. 

Om det blir mycket livligt kan takplattorna åka runt. Då får föräldrarna hålla koll. Kliv upp på en stol och lägg plattorna på plats. Det gäller även i kuddrummet. 

Cyklar, sparkcyklar, skateboards, rullskridskor med mera får man åka med utomhus. Bara småbarn på trehjuling och dylikt är okej inomhus.

Att visa film i dansrummet

  1. Hämta projektorn från hyllan i syrummet/kontoret.
  2. Skruva fast projektorn i takfästet i Röris/dansrummet. Ta hjälp av en stol eller stegen i snickarrummet.
  3. Koppla in de tre sladdarna som hänger från taket vid takfästet: Strömkabeln (C13) i AC-IN, HDMI-kabeln i HDMI 2 och 3,5mm-kabeln i AUDIO OUT.
  4. Slå på projektorn (Kolla att strömkontakten sitter i vägguttaget).
  5. Slå på högtalarna med strömbrytaren på en av de små högtalarna. Där justeras också volym. Bas justeras på den stora baslådan (Kolla att strömkontakten sitter i vägguttaget).
  6. Koppla in egen dator eller mobil i den svarta HDMI-kabeln vid elementrören. Eventuellt kan egen adapter behövas om enheten inte har någon HDMI-utgång. Om ingen bild visas så tryck på SOURCE på projektorn och välj HDMI 2.
  7. Välj vid behov på din dator/mobil att ljudet ska skickas till projektorn (Benq)

Projektorn kan användas i andra rum i föreningen, till exempel i matsalen, caféet eller i rummet utanför bastun. Då behövs egen högtalare, HDMI-kabel och en strömkabel till projektorn (C13). I brist på vit vägg finns också en projektorduk i syrummet/kontoret.

Det finns många inställningar för både ljud och bild i projektorn och i datorn/mobilen. Fråga vid behov någon i huset om hjälp.